Wij wijzen je de weg!

De arbeidsmarkt verandert razendsnel. Sommige beroepen verdwijnen en er komen nieuwe beroepen bij. Keuzes maken voor je loopbaanontwikkeling en een richting vinden die bij jou past, kan dan best lastig zijn! Wij wijzen zowel werkzoekenden, werknemers, zzp’ers als werkgevers in de Drechtsteden graag de weg in de wereld van (blijven) leren en werken.

STAP-budget voor scholing en ontwikkeling

Werkenden en werkzoekenden kunnen ook in 2023 het STAP-budget aanvragen voor scholing en ontwikkeling. Deze subsidie kan worden gebruikt voor een training, cursus of opleiding, om zo goed inzetbaar te blijven op de arbeidsmarkt. De subsidie heet STAP, wat staat voor STimulering Arbeidsmarkt Positie.

Budget en periode
Het STAP-budget is max. € 1.000,- per persoon per jaar. Het totale beschikbare budget wordt over verschillende aanvraagperiodes verdeeld. De volgende periode voor aanvragen start op 17 maart 2023 om 10:00 uur.

Voor wie?
Het STAP-budget is er voor werkenden en werkzoekenden. Er zijn wel een aantal voorwaarden. Bijvoorbeeld dat je 18 jaar of ouder bent, nog geen AOW ontvangt, jij als aanvrager of evt. je partner een Nederlandse of Europese nationaliteit heeft én volksverzekerd is. Ook moet de training, cursus of opleiding in het STAP-scholingsregister staan. Als de aanvraag is goedgekeurd, wordt het bedrag betaald aan de opleider. UWV beheert de aanvragen en voert deze uit. DUO beheert het scholingsregister.

Hoe aanvragen?
Het aanvragen verloopt volledig digitaal via de STAP portaal met DigiD en een STAP-aanmeldingsbewijs. Dat aanmeldingsbewijs wordt verstrekt door de erkende opleiders. Er worden subsidieloketten geopend op diverse UWV-vestigingen (onder andere aan de Weizigtweg in Dordrecht) om ondersteuning te bieden bij vragen en de aanvraag. Iedereen met vragen kan daar zonder afspraak, van maandag tot en met vrijdag tijdens openingstijden terecht. 

Meer informatie vind je hier: 
STAP-budget | Leven Lang Ontwikkelen | Rijksoverheid.nl
UWV STAP-budget 
Bel naar 088 - 898 22 02 of kom langs bij de Subsidieloketten van het UWV WERKbedrijf

STAP-budget aanvragen kan via: STAP Portaal UWV