Wij wijzen je de weg!

De arbeidsmarkt verandert razendsnel. Sommige beroepen verdwijnen en er komen nieuwe beroepen bij. Keuzes maken voor je loopbaanontwikkeling en een richting vinden die bij jou past, kan dan best lastig zijn! Wij wijzen zowel werkzoekenden, werknemers, zzp’ers als werkgevers in de Drechtsteden graag de weg in de wereld van (blijven) leren en werken.

Vernieuwd overzicht kansrijke beroepen

Op werk.nl is sinds dinsdag 29 juni 2021 een update beschikbaar van het overzicht met kansrijke beroepen. Ten opzichte van het vorige overzicht, dat dateerde van december 2020, zijn er nu in verschillende segmenten beroepen bijgekomen.  

Afbeelding
webinar Werkgeluk

In de horeca (restaurant-kok en medewerker bediening) en detailhandel (verkoopmedewerker elektronica en bouwmarkten), maar ook in de bouw (betontechnoloog), industrie (assemblagemedewerker en –monteur, orderbegeleider en (bio)chemisch en microbiologisch analist) en zorg (opticien en audicien) zijn er kansrijke beroepen ontstaan. De beroepen in deze lijst bieden voldoende tot goede kansen op werk. Zo kan de lijst richting bieden aan mensen die op zoek moeten naar ander werk of willen nadenken over scholing.

Waar liggen kansen?

Voor werkzoekenden liggen er kansen op verschillende niveaus. Zo staan er in dit overzicht beroepen waarvoor geen of nauwelijks instroomeisen worden gesteld, zoals voor: assemblagemedewerker, verhuizer, ongediertebestrijder en verkeersregelaar. Bij de meeste beroepen wordt er gevraagd om specifieke kennis en vaardigheden op middelbaar niveau, zoals voor: verzorgenden ig, hovenier, monteur zonnepanelen, onderhoudsschilder, vrachtwagenchauffeur en handhaver openbare ruimte (BOA). Ook op hoger niveau zijn er baankansen op de huidige arbeidsmarkt. Denk aan het beroep: docent talen of exacte vakken, ICT-programmeur, security specialist, inkoper, accountant en beleidsmedewerker ruimtelijke ordening.