Wij wijzen je de weg!

De arbeidsmarkt verandert razendsnel. Sommige beroepen verdwijnen en er komen nieuwe beroepen bij. Keuzes maken voor je loopbaanontwikkeling en een richting vinden die bij jou past, kan dan best lastig zijn! Wij wijzen zowel werkzoekenden, werknemers, zzp’ers als werkgevers in de Drechtsteden graag de weg in de wereld van (blijven) leren en werken.

FutureLab50+: Ontdek je digitalent!

Datum en tijd
Einddatum
Locatie
We zien elkaar online na je inschrijving

FutureLab 50+

Doe mee met Futurelab50+
Ontdek je digitalent en vergroot je kansen op de arbeidsmarkt!

Over Futurelab50+

De ontwikkelingen op de arbeidsmarkt gaan razendsnel. De digitalisering neemt toe en termen als digitalisering, robotisering en AI worden je tegenwoordig om de oren gegooid. De tieners van nu groeien ermee op, maar de wat oudere doelgroep staat hierbij nog weleens voor uitdagingen. Daarom is er nu Futurelab50+. Een uitdagende, leerzame en vooral inspirerende digitale ontdekkingsreis voor werkzoekenden om niet alleen je digitale vaardigheden te vergroten, maar ook je kansen op de arbeidsmarkt! Dit alles op een speelse en leuke manier.

Ontdek nieuwe kansen
In een serie van 3 online Labs (online bijeenkomsten via Zoom) ga je op ontdekking naar jouw digitalent, geven we je een kijkje in de veranderende digitale wereld en helpen we je met het maken van een plan van aanpak om je digitalents verder te ontwikkelen. Na afloop ben je je meer bewust van de huidige ontwikkelingen op dit gebied en weet je de weg om nieuwe stappen te zetten in de sterk veranderende arbeidsmarkt. Wat denk je? Ben jij futureproof? Pak je kans en schrijf je snel in voor het eerstvolgende FutureLab!

Het programma
Deze digitale ontdekkingsreis duurt zo’n twee weken, verdeelt over 3 maandagen in een maand. Samen met een groep andere werkzoekenden doorloop je de gehele reis, waaronder het spelen van een uitdagende Escape Room als aftrap in Lab 1!

Lab 1: Startevent met escaperoom
In vogelvlucht doorlopen we het programma van de komende weken. Hierna starten we met de eerste opdracht; de escaperoom! In deze serious game kruip je als speler, samen met een aantal andere spelers, in de huid van een recruiter. Doel is om binnen 60 minuten een geschikte kandidaat te vinden voor een openstaande vacature. Op deze manier krijg je op speelse wijze inzicht in de belevingswereld van recruiters en stimuleren jullie onderling elkaars digitale vaardigheden in te zetten. Hierbij word je uitgedaagd aan de hand van digitale tools die anno 2021 belangrijk zijn.

Lab 2: inspiratie-event met digitale scan en E-learning
We nemen je mee in de grotere digitale wereld om ons heen en de invloed van technologische ontwikkelingen op de arbeidsmarkt. Beroepen veranderen razendsnel en dit biedt nieuwe kansen en mogelijkheden. Na afloop ontvang je toegang tot de speciaal ontwikkelde e-learning waarmee je de komende week aan de slag gaat om je nog meer te verdiepen in de veranderende wereld. 

Lab 3: Slot-event met bootcamp & inzichten omzetten in plan van aanpak
Na een korte terugblik op de vorige Labs gaan we in een bootcamp aan de slag met het resultaat van de opgedane inzichten. Wat betekent dit nu voor jou en wat worden jouw volgende stappen naar futureproof? Welke kant wil jij op en welke stappen ga jij zetten? Hierbij delen we ook een ‘menukaart’ met alle digitale trainingen in Nederland.

Doorpakken & blijven netwerken
Natuurlijk is het leuk contact te houden met de deelnemers uit jouw groep, bouwen aan je netwerk is altijd belangrijk! Wil je echt goed doorpakken? Dan kun je na afloop van het programma aangeven of je nog behoefte hebt aan een adviesgesprek met een coach om te kijken welke vervolgstappen je verder kunt zetten.