Wij wijzen je de weg!

De arbeidsmarkt verandert razendsnel. Sommige beroepen verdwijnen en er komen nieuwe beroepen bij. Keuzes maken voor je loopbaanontwikkeling en een richting vinden die bij jou past, kan dan best lastig zijn! Wij wijzen zowel werkzoekenden, werknemers, zzp’ers als werkgevers in de Drechtsteden graag de weg in de wereld van (blijven) leren en werken.

Samen sterk in Drechtsteden!

Samenwerking

Het Leerwerkloket is een centraal verbindende organisatie in de regio. Een organisatie die de weg wijst over alles dat met Leren & Werken te maken heeft. Wij geven informatie, inzicht en advies over Leren en Werken in de regio. Kortom, wij zijn jouw gesprekspartner als het gaat om Leven Lang Ontwikkelen

En we doen dit niet alleen. Leerwerkloket Drechtsteden is een samenwerking tussen:

  • De zeven gemeenten binnen de Drechtsteden en de Sociale Dienst Drechtsteden. 
  • UWV zorgt voor een deskundige en efficiënte uitvoering van de werknemersverzekeringen, zoals de WW, WIA, WAO, WAZ, Wazo en Ziektewet. UWV biedt nieuw perspectief om werken en deelname aan de maatschappij te bevorderen.
  • Het Da Vinci College is een regionaal opleidingscentrum voor middelbaar beroepsonderwijs. Het Da Vinci College biedt diverse mbo-opleidingen aan in uiteenlopende branches en verzorgt bedrijfsopleidingen en trainingen voor volwassenen. Daarnaast bieden ze vavo en educatie- en inburgeringsopleidingen aan. 

Partners

Daarnaast werkt het Leerwerkloket samen met vele partners om onze klanten goed de weg te wijzen:

  • De MatchmakersDe Matchmakers helpen jongeren in een kwetsbare positie bij het vinden van werk of een opleiding, of een combinatie hiervan, die bij hen past. In de aanpak MatchMakers werken verschillende organisaties samen, waaronder de leerwerkloketten Drechtsteden en Gorinchem. 
  • Werkgevers DrechtstedenDé regionale belangenbehartiger & netwerkorganisatie voor economische daadkracht.
  • DOVDe grootste belangenbehartiger van Dordtse ondernemers ~ sinds 1902.
  • SBBSamenwerkingsorganisatie Beroepsonderwijs Bedrijfsleven. Studenten krijgen de beste praktijkopleiding met uitzicht op een baan. En bedrijven beschikken nu en in de toekomst over de vakmensen die ze nodig hebben. 
  • KICKSTARTDe route van werk naar werk in de Drechtsteden. 
  • BAAS over je eigen ToekomstDe MBO aanpak voor regio Drechtsteden.