Wij wijzen je de weg!

De arbeidsmarkt verandert razendsnel. Sommige beroepen verdwijnen en er komen nieuwe beroepen bij. Keuzes maken voor je loopbaanontwikkeling en een richting vinden die bij jou past, kan dan best lastig zijn! Wij wijzen zowel werkzoekenden, werknemers, zzp’ers als werkgevers in de Drechtsteden graag de weg in de wereld van (blijven) leren en werken.

Korte leerwerktrajecten naar een kansrijkberoep in de Energietransitie

Op dinsdag 23 november opende wethouder Peter Heijkoop ‘Werk in Zicht’ in een van de maakhallen tegenover de Duurzaamheidsfabriek. Dit deed hij door, samen met een leerling en onder het toeziend oog van een leermeester, een zonnepaneel te installeren. Werk in Zicht biedt korte leerwerktrajecten naar een kansrijk beroep. In de Maakhal gaat het daarbij om actuele uitstroomrichtingen in de energietransitie.

Waardevolle verbindingen op het Leerpark

De officiële opening was weliswaar op 23 november, Werk in Zicht leidt al vanaf 8 november kandidaten op tot assistent monteur in zonnepanelen, laadpalen of warmtepompen. Zij doen dit in samenwerking met De Beroepentuin, waarbij er ook waardevolle verbindingen zijn met de Duurzaamheidsfabriek en het Da Vinci College op het gebied van innovatieve  technische oplossingen, dienstverlening aan werkgevers en de Praktijkverklaring. Met de vestiging op het Leerpark is om die reden een wens in vervulling gegaan. 

In 10 weken een vak leren met baangarantie

Samen met bedrijven uit de Drechtsteden heeft Werk in Zicht in de Maakhal een plek ingericht waar deelnemers precies kunnen ervaren voor wat voor werk ze worden opgeleid. Ze kunnen meteen in de praktijk zien en ervaren hoe het is om als assistent monteur aan de slag te gaan. Na een beroepenoriëntatie van twee weken, kiest de deelnemer een beroep en start hij of zij een opleiding op de werkvloer van 8 weken. In totaal duurt de opleiding dus slechts 10 weken. Er is de komende jaren veel werk voor deze beroepen, dus na de opleiding, hebben de deelnemers een baangarantie.

Meer informatie

Werk in Zicht is onderdeel van Leerwerkloket Drechtsteden. Wilt u meer weten over Werk in Zicht of een kandidaat aanmelden? Neem dan contact op met het Leerwerkloket via werkinzicht@leerwerkloket.nl of bel 0683537617.